Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, cu ocazia Zilei Inspectoratului General pentru Imigrări

Celebrăm astăzi 142 de ani de atestare documentară a structurii care se ocupă de regimul cetățenilor străini din România, instituție esențială a țării noastre, în special în perioada pe care o traversăm.

Agresiunea total nedreaptă a Federației Ruse împotriva Ucrainei, un stat independent și suveran, a pus la încercare capacitatea de reacție a tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Inspectoratul General pentru Imigrări nu a făcut excepție.

În cele aproape 12 de luni de la începutul conflictului din țara vecină v-ați asigurat că peste 120.000 de persoane au permise de ședere și beneficiază de protecție temporară în România.

V-ați organizat și mobilizat în zonele cu un aflux mare de cetățeni ucraineni și ați fost prezenți la datorie în taberele de refugiați unde ați oferit ajutorul necesar.

A fost nevoie de o putere mare de adaptare la noul context operativ din punct de vedere logistic si organizatoric, de îmbunătățirea instrumentelor de lucru, a sistemelor informatice ale IGI care să permită preluarea datelor si a cererilor beneficiarilor de protecție temporară.

Toate aceste realizări  s-au adăugat la activitățile curente unde ați înregistrat de asemenea creșteri semnificative pe majoritatea liniilor de muncă.

Totodată, în contextul eforturilor de aderare la Schengen ați  reconfirmat nivelul înalt de pregătire al specialiștilor Inspectoratului General pentru Imigrări în ceea ce privește aplicarea procedurilor din domeniul returnării, dar și asigurarea nivelului corespunzător al condițiilor de luare în custodie publică în centrele de profil.

Vă îndemn să continuați cooperarea cu celelalte instituții ale MAI și cu structurile europene în gestionarea fenomenului imigraționist, pentru identificarea celor mai bune mecanisme de prevenire și combatere a migrației ilegale.

Stimați ofițeri, subofițeri, funcționari publici și personal contractual din Inspectoratul General pentru Imigrări,

Vă felicit pentru responsabilitate și implicare pentru modul profesionist în care răspundeți la provocările actuale.

Astăzi, la 142 de ani de existență, ați demonstrat că v-ați adaptat foarte bine timpurilor pe care le trăim și vă serviți patria cu cinste și onoare.

Vă doresc să rămâneți la fel de dedicați și să vă perfecționați în fiecare zi!

La Mulți Ani, dragi colegi care slujiți România sub uniforma Inspectoratului General pentru Imigrări!

 


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

25.628  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

192 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

835 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut