Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, cu ocazia Zilei Internaționale a Pompierilor

Astăzi de Ziua Internatională a Pompierilor, ne aratăm aprecierea față de cei care trec la propriu prin foc pentru noi și ne protejează în fața dezastrelor. Totodată, onorăm sacrificiile făcute de pompierii de pretutindeni, unele chiar cu prețul vieții!

Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de culoarea uniformei, salvatorii din întreaga lume au același scop- salvarea de vieți.

Ziua Internațională a Pompierilor este încă un prilej de a le mulțumi pentru tot ce fac pentru noi, cetățenii. I-am văzut de atâtea ori în acțiuni dificile, încât, pot afirma că a fi pompier este mai mult decât o meserie, reprezintă o vocație, iar ei, salvatorii, sunt oameni aleși. Își asumă riscuri pentru siguranța noastră și o fac cu multă dăruire și pricepere.

Astăzi, gândul meu se îndreaptă spre fiecare dintre ei și le mulțumesc pentru efortul supraomenesc pe care îl depun zi de zi, mai ales într-o perioadă atât de dificilă ca cea pe care o traversăm.

La mulți ani, dragi salvatori! Aveți toată aprecierea și recunoștința noastră.

 


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Educație rutieră pentru viitor: Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației. Detalii aici

14 persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI. Detalii aici

Pentru siguranța frontierei de stat, polițiști de frontieră au acționat cu 913 mijloace de mobilitate.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 784 de conducători auto

Aplicația eDAC își dovedește utilitatea și eficiența: 34 de alerte au fost semnalate

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Sari la conținut