Comunicat de presă

În această dimineață, la nivel național, polițiștii din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 11 acțiuni operative și 54 de percheziții domiciliare, în mai multe județe din țară, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, investigații criminale și ordine publică

În ultimele 24 de ore, efectivele MAI au intervenit la 3.967 de evenimente, 2.545 fiind intervenții circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.422 situații de urgență, în special pentru acordarea primului-ajutor medical.

La nivelul structurilor de poliție din România, au fost semnalate 741 de posibile infracțiuni, peste 20% dintre acestea fiind din oficiu. De asemenea, în urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 97 autori în 92 dosare penale cu AN, aflate în evidență.
Echipajele de poliție și jandarmerie au prins în flagrant 53 de autori de infracțiuni care au săvârșit 41 de fapte penale. Totodată, polițiștii au depistat 13 persoane urmărite național sau internațional.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în ultimele 24 de ore, s-au dispus măsuri preventive pentru 66 de persoane.

Polițiștii și jandarmii au constatat, în ultimele 24 de ore, 8.093 abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,5 milioane lei.
Echipajele de poliție rutieră au acționat la nivel național pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind reținute 521 de permise de conducere și retrase 292 de certificate de înmatriculare.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat, în cursul zilei de ieri, 130 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 19 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate, efectivele IGSU au aplicat 104 sancțiuni contravenționale în valoare de 67.100 lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.194 de persoane. De asemenea, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 18 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflate în situații de urgență.
În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil în România. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.346 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 13.936 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 59,8%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 18.789 de mijloace de transport și 71.410 de persoane, dintre care 7.767 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut