Comunicat de presă

Astăzi, 5 mai a.c., în prezența ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, și a secretarului de stat Aneta Matei a avut loc, în sistem de videoconferință, ceremonia de învestire în funcție a prefectului municipiului București și a subprefecților din județele Brăila și Suceava.

În cadrul ceremoniei, cei trei reprezentanți ai Guvernului în teritoriu au depus jurământul și și-au preluat funcțiile încredințate. ”Prin depunerea jurământului de astăzi vă asumați o responsabilitate majoră pentru România și pentru români. Reprezentați un corp de elită la nivelul administrației publice din România și sunteți, în opinia mea, o verigă importantă în arhitectura instituțională a statului român. În consecință trebuie să vă asumați pe deplin rolul constituțional ce decurge din această funcție de demnitate publică.”, a transmis ministrul afacerilor interne.

Oficialul a amintit că trecem printr-o perioadă cu multiple provocări, declanșate de conflictul dintre Rusia și Ucraina și a subliniat că, mai mult decât oricând, ”este nevoie de toată implicarea noastră, a tuturor, de solidaritate și de profesionalism.”

De asemenea, ministrul Afacerilor Interne a atras atenția cu privire la cât de importantă este colaborarea dintre toate instituțiile responsabile, atât dintre structurile MAI, cât și dintre acestea și autoritățile centrale și locale.

Începând de astăzi, 5 mai 2022, noul prefect al Capitalei este domnul Toni Greblă, doamna Virginia-Loredana Badiu ocupă funcția de subprefect al județului Brăila, iar domnul Florin Sinescu pe cea de subprefect al județului Suceava.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

În ultimele două zile, 16 străini împotriva cărora au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României au fost îndepărtați sub escortă de polițiștii de imigrări . Citește aici 

Cooperare polițienească cu autoritățile belgiene, într-un caz de furt calificat și tăinuire. Vezi aici

Au fost eliberate 3.307 permise de conducere și au fost înmatriculate 7.729 de vehicule

Piloții Inspectoratului General de Aviație au fost salvat 16 persoane

Salvatorii au desfășurat 1.308 misiuni pentru acordarea asistenței medicale

Au fost depistate 18 persoane urmărite național sau internațional

21 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Siguranța cetățenilor crescută: 157 de autori de infracțiuni au fost prinși în flagrant. Citește aici

Pompierii salvatori au gestionat aproximativ 1.600 de solicitări primite din partea populației. Detalii aici

Sari la conținut