Principalele misiuni ale structurilor MAI, în ultimele 24 de ore

La nivel național, în această dimineață, efectivele Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 10 acțiuni operative și 96 de percheziții domiciliare, în baza mandatelor emise de magistrați, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: transporturi, investigații criminale, arme explozivi și substanțe periculoase și combaterea criminalității organizate.

Într-unul dintre dosare, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., efectuează 16 percheziții domiciliare, în județele Arad, Bihor și Vâlcea, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în distribuirea de droguri de risc și mare risc.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. și de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, precum și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș”.

În cursul zilei de ieri, efectivele MAI au intervenit la 3.819 evenimente, 2.450 de intervenții fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.369 circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea primului-ajutor medical.

Echipajele de poliție și jandarmerie au prins în flagrant 147 de autori de infracțiuni care au săvârșit 155 de fapte penale. Totodată, polițiștii au depistat 27 de persoane urmărite național sau internațional.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în ultimele 24 de ore, s-au dispus măsuri preventive pentru 66 de persoane. De asemenea, în urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 57 de autori în 36 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.242 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,5 milioane lei.

Miercuri, la nivelul structurilor de poliție din România, au fost semnalate 782 de posibile infracțiuni, peste 21% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind reținute 610 permise de conducere și retrase 333 de certificate de înmatriculare.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.162 de persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 6 persoane. De asemenea, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 14 persoane aflate în situații de urgență. De asemenea, polițiștii au salvat o persoană care încerca să se sinucidă.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat, miercuri, 165 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 31 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate efectivele IGSU au aplicat 701 sancțiuni contravenționale în valoare de 194.600 de lei.

Niciun cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.345 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 15.695 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 927 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 59.4%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.721 de mijloace de transport și 71.581 persoane, dintre care 8.148 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

25.628  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

192 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

835 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut