Ministerul Afacerilor Interne îndeamnă cetățenii să fie prudenți și responsabili, astfel încât să se bucure de Sărbătoarea Crăciunului în siguranță

Vă recomandăm, în această perioadă, o atenție crescută la persoanele cărora le permiteți să intre în locuințe sau curți și să nu permiteți accesul în locuință necunoscuților, indiferent de motivul invocat.

Adunările publice trebuie organizate în condiții de legalitate, iar cei care participă la acestea trebuie să respecte, firesc, normele legale și, în plus, să evite manifestările/ provocările care pot degenera în conflicte ori diverse forme de agresiune.

Această perioadă este caracterizată de tendința de creștere a volumului de cumpărături, de multe ori axate pe produse specifice sezonului. Evitați să cumpărați de la vânzători neautorizați pentru a nu vă pune în pericol cumpărând produse contrafăcute ori chiar provenite din săvârșirea de infracțiuni.

În special în locurile aglomerate cum sunt piețele sau mijloacele de transport în comun acordați o atenție sporită bunurilor de valoare pe care le aveți asupra dumneavoastră și nu le expuneți ostentativ.

Dat fiind faptul că zona lăcașelor de cult se aglomerează în această perioadă, recomandăm pietonilor și șoferilor care tranzitează aceste zone atenție crescută pentru a evita accidentele rutiere.

Celor care călătoresc cu autoturismul le recomandăm ca, înainte de a porni la drum, să verifice starea tehnică a autoturismului și să aleagă trasee pe care traficul rutier se desfășoară în condiții bune.

Sunt, desigur, evidente riscurile la care se expun șoferii care pleacă la drum obosiți, sub influența băuturilor alcoolice, inclusiv din perspectivă legală.

Parcurgeți traseele montane respectând măsurile de siguranță și nu vă aventurați în zone dificile sau izolate.

Nu uitați, orice situație de urgență trebuie anunțată la numărul unic 112!


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut