Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a avut o întrevedere cu ES domnul Andrew Noble

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a avut o întrevedere cu ES domnul Andrew Noble, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord la București. Discuțiile dintre cei doi oficiali au avut loc astăzi, 5 februarie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne și au vizat subiecte importante pentru cele două state, precum Parteneriatul Strategic și Brexit.

A fost evidențiat dialogul constant și eficient între autoritățile celor două state în implementarea priorităților Parteneriatului Strategic româno-britanic și a fost subliniată, în particular, foarte buna cooperare în domeniul afacerilor interne la nivelul structurilor de profil.

De asemenea, au fost evidențiate eforturile comune ale autorităților de aplicare a legii din ambele state, pentru combaterea infracțiunilor transfrontaliere grave, cu accent pe necesitatea continuării conlucrării de la nivelul structurilor operative. În acest sens, în perioada următoare vor avea loc și sesiuni de schimb de experiență pe subiecte relevante din sfera de activitate a Ministerului Afacerilor Interne.

În ceea ce privește Brexitul, interlocutorii au reiterat preocuparea pentru garantarea, pe principiul reciprocității, a drepturilor cetățenilor români aflați în Marea Britanie și a cetățenilor britanici din România.

 


Alte articole:
Sari la conținut