Peste 46 de tone de articole pirotehnice, confiscate de polițiști în mai puțin de o lună

În baza planurilor de măsuri adoptate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, structurile specializate ale Inspectoratului General al Poliției Române au acționat în ultimele săptămâni, la nivel național, pentru prevenirea și combaterea contravențiilor și a infracțiunilor, cu accent pe cele specifice acestei perioade din an.

Astfel, în perioada 21 noiembrie – 16 decembrie 2022, au fost confiscate 46.283 de kilograme de articole pirotehnice (artificii și petarde), în valoare de peste 3 milioane de lei.

Pentru neregulile constatate în privința deținerii și comercializării materialelor pirotehnice au fost aplicate 88 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 123.000 de lei.

Acțiunile în acest domeniu vor continua, cu scopul de a crește siguranța cetățenilor și a reduce riscurile la care se expun dacă folosesc materiale pirotehnice.

Recomandăm cetățenilor să nu cumpere din locuri neautorizate astfel de produse și să nu folosească materialele pirotehnice din clasele de risc, acestea putând fi utilizate doar de personal specializat în domeniu.

În perioada 21 noiembrie – 16 decembrie 2022, polițiștii de la Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu cei de la ordine publică,  investigarea criminalității economice, acțiuni speciale și investigații criminale, au derulat 1.120 de acțiuni și controale în complexe comerciale, piețe și alte obiective economice pentru descurajarea și combaterea faptelor ilegale.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Guvernul României a demonstrat o intensificare generală a eforturilor de combatere a traficului de persoane față de anul trecut. Detalii aici

Măsuri de siguranță pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Detalii aici  

Cercetat pentru pornografie infantilă și șantaj. Citește mai mult  

Aici regăsiți rezultatele activităților desfășurate de structurile MAI în minivacanță

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, participă la Conferința Ministerială a Forumului Salzburg. Citește mai mult

Sari la conținut