Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Astfel, structurile MAI au intervenit la 4.281 de evenimente, 2.753 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.528 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 798 de posibile infracțiuni, 22,6% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 45 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 16 autori în 14 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 13 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 134 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 141 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 406 permise de conducere și au retras 243 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 5.654 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,1 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 101 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 364 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 144.600 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.292) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 52 pentru stingerea de incendii și 9 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 23 de persoane. De asemenea, polițiștii au salvat 2 persoane aflate în situații critice.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 5 misiuni aero-medicale, fiind salvate 5 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.396 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 98.075 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 483 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 27,5%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 38.772 de mijloace de transport și 134.552 de persoane, dintre care 8.169 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Educație rutieră pentru viitor: Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației. Detalii aici

14 persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI. Detalii aici

Pentru siguranța frontierei de stat, polițiști de frontieră au acționat cu 913 mijloace de mobilitate.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 784 de conducători auto

Aplicația eDAC își dovedește utilitatea și eficiența: 34 de alerte au fost semnalate

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Sari la conținut