Peste 700 de șoferi au fost scoși din trafic, în ultimele 24 de ore, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți

În ultimele 24 de ore

30 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

4.749 de evenimente gestionate de efectivele MAI

161 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni

Peste 27.500 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale.

 

Principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore, au fost:

 • menținerea ordinii și liniștii publice;
 • prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel;
 • creșterea gradului de siguranță rutieră;
 • acordarea asistenței medicale de urgență;
 • supravegherea și controlul frontierei de stat.

 

Astfel, efectivele MAI au intervenit la:

 • 4.749 de evenimente
  • 3.162 pentru menținerea ordinii publice
  • 1.587 situații de urgență

 

Ordine și siguranță publică

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 161 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 160 de fapte penale.

Au fost depistate 16 persoane urmărite național sau internațional față de care s-au luat măsurile legale, iar pentru alte 27 de persoane au fost luate măsuri preventive.

În total, ieri pe teritoriul României, au fost semnalate 831 de posibile infracțiuni.

Polițiștii și jandarmii au constatat 10.684 fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme pentru liniștea cetățenilor care ar fi putut fi afectați. În acest sens, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 4 milioane de lei.

 

Verificări cu aplicația eDAC

Aplicația eDAC își dovedește utilitatea și eficiența: 32 de alerte au fost semnalate ca urmare a celor 27.538 de verificări efectuate, dintre care:

 • 4 persoane căutate (dispărute);
 • 2 obiecte căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probă în cadrul procedurilor penale.

 

Siguranță rutieră

Pentru că reprezentau un pericol pentru ceilalți participanți, au fost scoși din trafic 738 conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

Exemple: față de 91 dintre șoferi s-a luat măsura reținerii permisului de conducere, pentru fapte de o gravitate majoră, respectiv 82 pentru conducere sub influența alcoolului și 9 pentru conducere sub influența drogurilor sau a altor substanțe interzise.

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 304 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale acestor autovehicule  au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

 

Traficul la frontiere

Polițiștii de frontieră, în ultimele 24 de ore, au efectuat controlul documentelor pentru 118.210 de persoane, care au intrat în țara noastră.

Totodată, au tranzitat granița, pe sensul de intrare în țară, 37.088 de mijloace de transport.

Aproximativ 3.769 de polițiști de frontieră au acționat cu 937 mijloace de mobilitate, din care peste 2.200 la supravegherea frontierei și aproximativ 1.300 la controlul de frontieră efectuat în punctele de trecere.

Nu s-a permis intrarea în țară a 49 de cetățeni străini și nu s-a permis ieșirea din România unui număr de 18 cetățeni, din diferite motive legale.

Au fost depistați 64 de migranți ilegali.

Au fost constatate 42 de infracțiuni, din care 7 la controlul frontierei, 9 la supravegherea frontierei și 26 în zona de frontieră.

S-au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 28.805 lei.

 

Situații de urgență

Pompierii au prevenit producerea unor incendii prin desfășurarea a 43 de controale la diferite obiective, care reprezentau un pericol pentru cetățeni. Măsurile dispuse au avut termen imediat pentru ca eventuale tragedii să nu se întâmple.

Salvatorii au desfășurat 1.291 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale, 84 pentru stingerea de incendii și 8 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 15 persoane.

 

Aviație

10 aeronave au fost ridicate de la sol, pentru:

 • misiuni aero-medicale / S.M.U.R.D.
 • misiuni de monitorizare a traficului rutier
 • misiuni de supraveghere a frontierei de stat

În urma misiunilor de salvare executate, piloții Inspectoratului General de Aviație au asigurat transportul la spital pentru 15 persoane.

 

Imigrări și situația cetățenilor din Ucraina

Lucrătorii Inspectoratului General pentru Imigrări au organizat o acțiune în urma căreia au fost depistați 2 cetățeni străini cu ședere ilegală.

În privința cetățenilor ucraineni, de la începerea conflictului din Ucraina, 4.466 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 162.966 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 46 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale IGI este de 27,5 %.

 

Tags

Poliția Română 

Jandarmeria Română 

Poliția de Frontieră 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență 

Inspectoratul General pentru Imigrări

Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne 

***

 

Ministerul Afacerilor Interne acționează pentru protejarea drepturilor și a libertăților fundamentale ale omului, apărarea proprietății publice și private, protecția civilă și gestionarea situațiilor de urgență, menținerea ordinii publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, respectarea regimului juridic la frontierele de stat, gestionarea statutului juridic al străinilor și îndeplinirea altor atribuții potrivit legii.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut