Polițiști și jandarmi avansați în gradul următor pentru merite excepționale în activitatea desfășurată

Cu ocazia Zilei Naționale a României, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a aprobat avansarea în gradul următor, înainte de îndeplinirea stagiului minim, a unor polițiști și jandarmi pentru merite excepționale în activitatea desfășurată.
Plutonier major Scorțar Andrei-Călin și plutonier major Năstase Cristian, subofițeri la Grupa Jandarmi Intervenție Antiteroristă și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad au fost avansați în gradul militar următor, în mod excepțional, pentru fapte de eroism. Cei doi jandarmi au salvat din apele înghețate o femeie care încercase să se sinucidă. Militarii i-au acordat primul ajutor și au efectuat manevrele de resuscitare până la sosirea echipajului SMURD.
De asemenea, inspector de poliție Goicea Constantin-Daniel, subinspector de poliție Constantin Ionuț-Cătălin, agent șef adjunct Panait Mihaela-Ioana și agent șef de poliție Iliciu Mihai au fost avansați în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim. Cei patru polițiști au desfășurat activități investigative și de cercetare penală care au condus la identificarea unui bărbat care a violat și omorât o bătrână în luna septembrie a acestui an, în comuna Belciugatele, județul Călărași.
La rândul lor, agentul principal de poliție Marinescu Răzvan-Gheorghe, agentul de poliție Chică Ștefan-Marius și agentul șef de poliție Ștefănescu Sorin-Octavian din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au fost avansați în gradul următor, la excepțional, pentru modul în care au intervenit pentru stoparea unor fapte infracționale de pe raza județului.
Ministrul Ion Marcel Vela a transmis felicitări polițiștilor și jandarmilor care s-au remarcat prin fapte excepționale punând datoria față de semeni mai presus de propria siguranță.


Alte articole:
Skip to content