Oameni cu care ne mândrim

Ministrul afacerilor interne, Ion – Marcel VELA, a acordat duminică, 1 Decembrie a.c., Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul instituției.

Astfel, în contextul sărbătoririi Zilei Naționale a României, 16 angajați ai structurilor MAI – Poliția Română, Poliția de Frontieră, Jandarmeria Română, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General de Aviație au fost recompensați pentru fapte deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului instituției.

”Avem nevoie de polițiști și militari care dau dovadă de solicitudine și respect față de cetățenii în slujba cărora sunt, care își fac meseria cu pasiune și profesionalism. Oameni ca ei ne fac mândri și încrezători că Ministerul Afacerilor Interne are șansa unei evoluții instituționale în concordanță cu așteptările noastre, ale tuturor!”, a spus ministrul afacerilor interne.

La ceremonie au participat reprezentanții conducerii MAI, șefii structurilor centrale, precum și studenții Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, pompierii și jandarmii care au făcut parte din detașamentul de defilare al Ministerului Afacerilor Interne.

***

Au primit Emblema de Onoare a MAI:
Agent-șef principal de poliție FETIC MARIAN și agent de poliție MIHAI IULIAN-MIRCEA din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău pentru modul cum au intervenit și imobilizat un bărbat de la Spitalul de la Neuropsihiatrie Săpoca care atacase 13 pacienți, dintre care 5 au murit.
Agent de poliție CHICĂ ŞTEFAN-MARIUS, pentru curajul dovedit într-o altercație cu suspecți violenți.
Plutonier adjutant PETRE MIHAI din cadrul Jandarmeriei Capitalei – în luna septembrie a salvat două persoane căzute în Lacul Plumbuita și le-a acordat primul ajutor până la sosirea echipajului SMURD.
Plutonier adjutant MONORANU LAURENŢIU-DANIEL care, impresionat de situația membrilor unei familii rămași fără casă în urma unui incendiu, le-a pus la dispoziție, cu titlu gratuit, o locuință pe care o deține în Arad. Subofițerul lucrează la Jandarmeria Arad, dar în timpul liber este pompier voluntar în comuna Livada și a participat inclusiv la stingerea incendiului care a afectat casa respectivei familii.
Plutonier adjutant CHIŞ DAN-LUCIAN multiplu campion la karate, care a reprezentat Jandarmeria și Ministerul la competiții internaționale, câștigând numeroase premii.
Plutonier adjutant șef Bărbulescu Gabriel și Plutonier major Vălean Alexandru Radu de la IJJ Arad au participat la acțiunea de salvare a unei femei care căzuse în apa înghețată a râului Mureș.
Subcomisar de politie BADITA GHEORGHE-DANIEL din cadrul Poliției de Frontieră Sighetu Marmaţiei a avut o contribuție deosebită la combaterea infracționalității transfrontaliere, inclusiv la destructurarea a patru grupări implicate în transportul și călăuzirea migranților ilegali.
Subcomisar de poliție APOSTU CIPRIAN de la Poliția de Frontieră Timișoara, care a documentat activitățile infracționale a mai multor rețele de trafic de migranți și a inițiat și coordonat mai multe acțiuni specifice, una dintre acestea finalizându-se prin prinderea unei persoane urmărite pentru vătămarea corporală a cinci oameni și săvârșirea unei infracțiuni de omor.
Agent principal de poliţie SPIREA GHEORGHE NICOLAE de la I.T.P.F.Giurgiu care a depistat un autocamion cu produse contrafăcute a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse originale, ar fi fost de aproape 2,5 milioane euro.
Plutonier adjutant CIUCANU-STACHE IOAN de la ISU Neamț, în luna septembrie în timp ce se afla în timpul liber, a acordat măsuri de prim-ajutor victimelor unui accident rutier până la sosirea echipajelor de intervenție.
Plutonier major ARHIRE CONSTANTIN–IULIAN de la ISU Tulcea care a dat dovadă de foarte mult curaj în operațiunea de salvare a două adolescente care rămăseseră blocate pe marginea unei cariere fiind în pericol să cadă de la o înălțime de 100 de metri.
Plutonier major IANCU LAURA-DANA de la ISU Brașov, care în timp ce se întorcea acasă, a acordat primul-ajutor unui bătrân înjunghiat în gât și în partea superioară a toracelui.
Căpitan MUREȘAN MIHAI-ANDRE, pilot la Punctul de Operare Aeromedical București care a executat un zbor în condiții extrem de riscante, cu puțin timp înainte de apusul soarelui, reușind să transporte o echipă medicală aproape de locul unde un unui turist de naționalitate cehă, căzuse cu ATV-ul într-o prăpastie.

Comisar de poliție POP I. CALIN de la IPJ Satu-Mare, deși se afla în convalescență, după o intervenție medicală pe cord, a intervenit în ajutorul unei femei care era era tâlhărită de un bărbat. Ofițerul este internat în spital pentru rezolvarea unor probleme de sănătate.


Alte articole:
Skip to content