Principalele misiuni ale structurilor MAI, în ultimele 24 de ore

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat, în ultimele 24 de ore, misiunile ce le revin pentru prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Astfel, personalul structurilor operative a intervenit la 4.290 de evenimente, dintre care 2.906 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.384 circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea primului ajutor medical.

În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 182 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 192 de fapte penale. Totodată, au fost depistate 9 persoane urmărite național sau internațional.

În același interval, la nivelul structurilor de poliție din România, au fost sesizate 851 de posibile infracțiuni, peste 29% dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au constatat 9.079 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3.2 milioane de lei.

În ceea ce privește siguranța rutieră, polițiștii au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind reținute 790 de permise de conducere și retrase 260 de certificate de înmatriculare.

Sâmbătă, reprezentanții IGSU au efectuat 15 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 2 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. În urma controalelor desfășurate, au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.000 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în cursul zilei de ieri, pentru acordarea primului ajutor medical pentru 1.213 persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, a fost salvată o persoană.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat, sâmbătă, 22 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 18 persoane aflate în situații de urgență.

Niciun cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.345 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 17.779 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 314 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 61.1%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 22.987 de mijloace de transport și 91.955 de persoane, dintre care 9.065 de cetățeni ucraineni.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Guvernul României a demonstrat o intensificare generală a eforturilor de combatere a traficului de persoane față de anul trecut. Detalii aici

Măsuri de siguranță pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Detalii aici  

Cercetat pentru pornografie infantilă și șantaj. Citește mai mult  

Aici regăsiți rezultatele activităților desfășurate de structurile MAI în minivacanță

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, participă la Conferința Ministerială a Forumului Salzburg. Citește mai mult

Sari la conținut