Principalele misiuni ale structurilor MAI, în ultimele 24 de ore

Efectivele Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, efectuează astăzi 230 de percheziții și 9 acțiuni operative pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: criminalitate economică, investigații criminale și criminalitate organizată.

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne au fost asigurarea unui climat normal de siguranță publică, prevenirea accidentelor grave, desfășurarea eficientă a controlului în punctele de trecere a frontierei și a intervențiilor în situații de urgență.

Efectivele MAI au intervenit la 3.965 de evenimente, 2.621 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.344 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 760 de posibile infracțiuni, peste 19% dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, marți, s-au dispus măsuri preventive pentru 60 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate de polițiști au fost identificați 44 de autori în 37 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 114 autori de infracțiuni care au săvârșit 129 de fapte penale.

De asemenea, polițiștii au depistat 25 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Pe parcursul misiunilor desfășurate, ieri, polițiștii și jandarmii au constatat 7.444 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 2,5 milioane de lei.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 530 de permise de conducere și au retras 248 de certificate de înmatriculare.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 219 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 36 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate, au aplicat 814 sancțiuni contravenționale în valoare de 145.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.138) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 43 pentru stingerea de incendii, 8 pentru descarcerare, 1 pentru limitarea și înlăturarea efectelor fenomenelor hidro–meteorologice periculoase.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 5 persoane.

Au fost emise 9 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 19 misiuni aero-medicale, fiind salvate 17 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.353 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 29.331 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 1.025 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 42,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.625 de mijloace de transport și 69.421 de persoane, dintre care 8.337 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști. Citește mai mult

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători. Detalii aici

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 166 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 186 de fapte penale.

Percheziții și dosare penale, pentru investigarea infracțiunilor economice. Citește mai mult

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

17 de persoane salvate în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut