Principalele misiuni ale structurilor MAI, în ultimele 24 de ore

În această dimineață, la nivel național, polițiștii Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 13 acțiuni operative și 51 percheziții domiciliare în mai multe județe din țară, pentru combaterea faptelor ilegale din patru domenii de activitate: arme, explozivi și substanțe periculoase, combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice și investigații criminale.

Principalele misiuni ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore, au fost asigurarea unui climat normal de siguranță publică, prevenirea accidentelor grave, desfășurarea eficientă a controlului în punctele de trecere a frontierei și a intervențiilor în situații de urgență.

Luni, efectivele MAI au intervenit la 4.052 de evenimente, 2.525 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.527 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție, în ultimele 24 de ore, au fost semnalate 842 de posibile infracțiuni, peste 16 % dintre acestea fiind din oficiu.

Au fost dispuse măsuri preventive pentru 61 de persoane în baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, iar în urma investigațiilor desfășurate de polițiști au fost identificați 42 autori în 31 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 118 de autori de infracțiuni care au săvârșit 120 de fapte penale.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, polițiștii au depistat 22 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Pentru abaterile de natură contravențională constatate de efectivele de polițiști și jandarmi, în cadrul misiunilor desfășurate, au fost aplicate peste 7.931 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2,5 milioane de lei.

În urma activităților desfășurate pe drumurile publice pentru prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut 545 de permise de conducere și 243 de certificate de înmatriculare pentru diferite abateri comise la regimul circulației pe drumurile publice.

De asemenea, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 121 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 32 obiective care funcționa fără autorizație de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate, au aplicat 457 sancțiuni contravenționale în valoare de 113.001 de lei.

În ultimele 24 de ore, serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit pentru acordarea de asistență medicală de urgență pentru 1.322 de persoane, pompierii intervenind și pentru stingerea a 56 de incendii, precum și la 6 misiuni de descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor de ieri au fost salvate 4 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 15 misiuni aero-medicale, fiind salvate 13 de persoane aflate în situații de urgență.

Au fost emise 7 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

În ultimele 24 de ore, 4 cetățeni ucrainean au depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.353 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 28.306 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 953 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 44.3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.549 de mijloace de transport și 75.921 de persoane, dintre care 7.709 de cetățeni ucraineni.

Angajații structurilor Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie pentru ca cetățenii să aibă un început să săptămână în siguranță și să primească sprijin calificat și prompt în caz de nevoie.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut