Principalele misiuni ale structurilor MAI, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat pentru prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru gestionarea situațiilor de urgență și au intervenit la 4.298 de evenimente, 2.789 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.509 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 872 de posibile infracțiuni, 21 % dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, joi, s-au dispus măsuri preventive pentru 77 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 64 de autori în 62 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 148 de autori de infracțiuni care au săvârșit 144 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 21 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma acțiunilor desfășurate pentru menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 504 permise de conducere și au retras 221 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 8.551 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 2,8 milioane de lei. Totodată, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 158 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 715 sancțiuni contravenționale în valoare de 340.300 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.184) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 130 pentru stingerea de incendii. Au fost emise 9 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 12 persoane.
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 15 misiuni aero-medicale, fiind salvate 13 persoane aflate în situații de urgență.
De asemenea, polițiștii au salvat, din incendii, 2 persoane .

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.358 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 42.418 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 322 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 31.3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 24.186 de mijloace de transport și 97.552 de persoane, dintre care 13.825 de cetățeni ucraineni.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști. Citește mai mult

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători. Detalii aici

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 166 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 186 de fapte penale.

Percheziții și dosare penale, pentru investigarea infracțiunilor economice. Citește mai mult

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

17 de persoane salvate în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut