Principalele misiuni ale structurilor MAI în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat pentru prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Astfel, acestea au intervenit la 4.502 de evenimente, 2.935 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.567 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 893 posibile infracțiuni, peste un sfert dintre acestea (26,9)% fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 54 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 29 de autori în 25 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 154 de autori de infracțiuni care au săvârșit 159 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 22 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma acțiunilor desfășurate pentru menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 571 de permise de conducere și au retras 275 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 8.308 abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 2,8 milioane de lei.

Totodată, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 137 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 635 de sancțiuni contravenționale în valoare de 296.001 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.268) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 139 pentru stingerea de incendii. Au fost emise 13 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 11 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 11 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.358 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 42.708 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 290 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 37.4%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 27.523 mijloace de transport și 108.013 persoane, dintre care 12.908 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut