Principalele misiuni ale structurilor MAI în ultimele 24 de ore

Polițiștii efectuează marți, 12 iulie a.c., 4 acțiuni operative și 66 de percheziții în dosare penale din domeniile investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, investigații criminale și combaterea criminalității organizate.

Într-una dintre cauze, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează percheziţii domiciliare în municipiul București și în județele Alba, Hunedoara, Giurgiu, Sibiu, Arad, Bihor, Brașov, Cluj și Timiș, la persoane bănuite de fals material în înscrisuri oficiale și instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2020 – aprilie 2022, un bărbat, din județul Alba, ar fi întocmit, în fals, diverse documente, precum polițe de asigurare RCA, certificate de competență profesională și certificate de teste SARS CoV-2- RT – PCR negative, pe care le-ar fi pus la dispoziția unor persoane, în schimbul unor sume de bani. Polițiștii au identificat, până în prezent, 63 de persoane care ar fi beneficiat de astfel de înscrisuri false, față respectivele persoane cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

În ultimele 24 de ore, efectivele MAI au intervenit la 4.577 de evenimente, 2.991 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.586 circumscrise situațiilor de urgență.
907 posibile infracțiuni au fost semnalate la nivelul structurilor de poliție, peste 20% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 171 de autori de infracțiuni care au săvârșit 179 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 22 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale. S-au dispus măsuri preventive pentru 67 de persoane și au fost identificați 30 de autori în 25 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

În ultimele 24 de ore au continuat acțiunile pentru menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. Astfel, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 577 de permise de conducere și au retras 265 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 7.394 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 2,5 milioane de lei. De asemenea, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au aplicat 488 de sancțiuni contravenționale în valoare de 94.000 de lei în urma celor 135 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.331) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 108 pentru stingerea de incendii și 9 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 6 persoane.

În ultimele 24 de ore au fost emise 14 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Piloții Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne au executat 18 misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.360 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 46.520 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 345 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 34,9%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.695 de mijloace de transport și 107.026 de persoane, dintre care 10.918 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Eroilor, detalii aici 

Percheziții într-un caz de trafic de migranți, detalii aici 

Prin intermediul serviciului de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte, în perioada 03.06.2024-09.06.2024, au fost efectuate programări pentru 25.470 persoane

Polițiștii de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile pentru trecerea frontierei pentru peste 151.400 de persoane. Detalii aici

Pompierii militari au asigurat intervenția la peste 1.800 situații de urgență înregistrate în întreaga țară.

Bărbat reținut pentru 24 de ore. Acesta a fost prins în flagrant delict, la intrarea în țară, cu 17 pistoale, calibru 9 mm și muniție  fără acte de proveniență

23.214 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

125 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, vezi aici știrea

Sari la conținut