Principalele misiuni ale structurilor MAI în ultimele 24 de ore

Efectivele MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.381 de evenimente, 2.793 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.588 circumscrise situațiilor de urgență.

Marți, la nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 828 posibile infracțiuni, peste 19% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 139 de autori de infracțiuni care au săvârșit 128 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 13 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale. S-au dispus măsuri preventive pentru 54 de persoane și au fost identificați 45 de autori în 36 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

În ultimele 24 de ore au continuat acțiunile pentru menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. Astfel, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 572 de permise de conducere și au retras 301 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 7.980 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 2,7 milioane de lei. De asemenea, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au aplicat 698 de sancțiuni contravenționale în valoare de 219.500 de lei în urma celor 174 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.257) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 152 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 5 persoane. De asemenea, polițiștii aflați în executarea atribuțiilor de serviciu au salvat o persoană aflată în situații critice (rătăcită/dispărută în medii ostile de viață).

În ultimele 24 de ore au fost emise 19 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Piloții Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne au executat 24 misiuni aero-medicale, fiind salvate 17 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.360 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 46.866 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 346 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 38,5%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.143 de mijloace de transport și 91.838 de persoane, dintre care 9.808 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

18 percheziții, în cinci dosare penale care au ca obiect infracțiuni economice, detalii aici

Aproape 26.000 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

233 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, vezi știrea aici

23 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI, în ultimele 24 de ore, detalii aici

Peste 110 percheziții domiciliare pentru combaterea infracțiunilor grave efectuate de polițiști, detalii aici

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală, citește aici

Acțiune coordonată, pentru combaterea criminalității economico-financiare, detalii aici

Întâlnire oficială între ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, și ambasadoarea Enkeleda Mërkuri, pentru consolidarea cooperării româno-albaneze, citește aici

HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne a atins aproximativ 9 milioane de accesări, detalii aici

Întâlnirea Viceprim-ministrului Cătălin Predoiu cu Ambasadorul Belgiei și Șefi de Misiuni UE la București, detalii aici

Sari la conținut