Rezultatele acțiunilor pentru verificarea măsurilor dispuse de autorități în contextul pandemiei COVID-19

În cursul zilei de vineri, 19 februarie, peste 16.800 polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri, precum și angajați de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și reprezentanți ai autorităților locale au efectuat acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară.
Echipele mixte de control au gestionat 1.530 acțiuni punctuale și 2.681 apeluri la SNUAU 112.
Astfel, au fost verificați peste 4.585 operatori economici, aproximativ 210 operatori de transport persoane, peste 9.100 obiective de interes, precum restaurante, terase sau fast food-uri. De asemenea, au fost verificate peste 81.000 persoane pentru respectarea măsurilor stabilite în context COVID -19.
În total, au fost aplicate 5.307 sancțiuni contravenționale, în valoare de 913.950 de lei.
Majoritatea, respectiv 4.679 de sancțiuni, au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice, cuantumul acestora fiind de peste 757.900 lei.
De asemenea, au fost aplicate aproximativ 607 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 145.000 lei, pentru nerespectarea de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor.
Tot în cursul zilei de ieri, personalul MAI a întocmit 9 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.
La linia telefonică TELVERDE au fost primite 4 apeluri, acestea fiind direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 3 județe.
Angajații MAI vor efectua și în perioada următoare activități de control pentru prevenirea și combaterea faptelor care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2.


Alte articole:
Sari la conținut