Comunicat de presă

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut, astăzi, 19 februarie, ora 14.00, o declarație de presă referitoare la activitățile desfășurate de structurile MAI pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Regăsiți, mai jos, textul declarației:

„În ultimele șapte zile, structurile Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu angajați de la alte instituții au efectuat la nivel național, peste 10.600 de acțiuni de control pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Au fost verificate aproximativ 500 de mii de persoane, cele mai multe dintre acestea dovedind o conduită responsabilă prin respectarea măsurilor de protecție sanitară.
Totuși, în urma acțiunilor de verificare s-a constatat că 33.350 de persoane nu au purtat masca de protecție, 446 au încălcat măsurile privind carantina sau izolarea, 126 de persoane nu au respectat distanțarea fizică, iar alte aproximativ 4.400 de persoane au efectuat deplasări în timpul nopții, în intervalul supus restricțiilor, fără a avea un motiv întemeiat.
Acțiunile de control din ultimele șapte zile au vizat de asemenea 33.000 de operatori economici, 1.540 de operatori transport persoane și 62.700 de locații de interes, printre care 25.000 de restaurante, fast-food-uri și terase.

În total, în ultima săptămână, pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară s-au aplicat 38.800 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7,3 milioane de lei.

De asemenea, au fost întocmite 28 de dosare penale: 25 pentru zădărnicirea combaterii bolilor și trei pentru fals în declarații, cu privire la motivul deplasării.

Reamintim că obiectivul activităților de control este de a descuraja comportamentele și activitățile care pot favoriza răspândirea virusului SARS-CoV-2 și pot determina astfel îmbolnăvirea gravă a celor din jur.

Pe lângă aceste verificări structurile ministerului afacerilor interne au efectuat 545 de transporturi de vaccin împotriva COVID-19: trei transporturi internaționale, 112 de la Centrele Regionale de Depozitare către Direcțiile Județene de Sănătate Publică și 430 către unitățile spitalicești și centrele de vaccinare.
În misiunile de transport a dozelor de vaccin au fost implicați aproximativ 1.400 de angajați MAI.”


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Eroilor, detalii aici 

Percheziții într-un caz de trafic de migranți, detalii aici 

Prin intermediul serviciului de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte, în perioada 03.06.2024-09.06.2024, au fost efectuate programări pentru 25.470 persoane

Polițiștii de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile pentru trecerea frontierei pentru peste 151.400 de persoane. Detalii aici

Pompierii militari au asigurat intervenția la peste 1.800 situații de urgență înregistrate în întreaga țară.

Bărbat reținut pentru 24 de ore. Acesta a fost prins în flagrant delict, la intrarea în țară, cu 17 pistoale, calibru 9 mm și muniție  fără acte de proveniență

23.214 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

125 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, vezi aici știrea

Sari la conținut