24 martie 2022- 101 ani de la înființarea oficială a structurilor specializate de evidență a persoanelor

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, cu ocazia Zilei Evidenței Persoanelor:

„Acum, la mai bine de un secol de existență a structurilor specializate de evidență a persoanelor, doresc să transmit celor care își desfășoară activitatea în cadrul acestora, urări de sănătate, putere de muncă și succes în proiectele prezente și viitoare!

Cel mai cunoscut proiect este cu siguranță cel referitor la Cartea Electronică de Identitate. Un document modern, sigur, aflat  în pas cu vremurile și cu tehnologia și care oferă posesorilor posibilitatea ca pe viitor să se autentifice în sisteme informatice dezvoltate de instituții.

Anul trecut a fost lansat acest proiect pilot, la Cluj-Napoca, iar până de prezent au fost deja eliberate peste 1700 de cărți electronice. Derularea acestui proiect pilot este foarte importantă, fiind un test pentru perioada ce va urma când va fi generalizat la nivel național, iar cetățenii români se vor putea bucura de beneficiile și de siguranța acestui document.

Un alt proiect care va îmbunătăți interacțiunea cetățenilor cu instituțiile publice este cel referitor la informatizarea procesului de obținere a actelor de stare civilă care oferă o serie de facilități precum depunerea online a cererilor, diminuarea timpilor de soluționare a cererilor în condiții avansate de performanță și securizare a datelor.

Apreciez în mod deosebit preocuparea angajaților acestei structuri din cadrul MAI pentru inovare și profesionalismul de care dau dovadă în implementarea acestor proiecte în beneficiul românilor.

Vă propun, să privim și din altă perspectivă Ziua Evidenței Persoanelor și să reflectăm la sensul și rostul unui cuvânt peste care adesea trecem cu ușurință: PERSOANĂ.

În spatele unui CNP, este o viață, se află un om cu trăirile, aspirațiile și nevoile lui. De aceea, toate eforturile și demersurile Ministerului Afacerilor Interne, ale Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date se concentrează pe satisfacerea exigențelor oamenilor prin facilitarea accesului la servicii publice moderne și de calitate!

Sunt sigur că structurile pentru evidența persoanelor vor face și în continuare dovada profesionalismului și adaptabilității pentru a fi mereu în pas cu noile tehnologii care ușurează interacțiunea cetățenilor cu instituțiile statului.

Evidența persoanelor și a actelor de identitate este parte a mecanismului care, oficial, ne certifică drept cetățeni români.

Un punct forte al structurilor de evidență a populației constă în flexibilitatea și puterea de adaptare a angajaților care, indiferent de complexitatea unei situații, au identificat cele mai bune soluții pentru gestionarea ei.

Am credința că la fel se va întâmpla și pe viitor!

La mulți ani tuturor celor care pun umărul la dezvoltarea acestei structuri extrem de vizibile a Ministerului Afacerilor Interne și la cât mai multe proiecte realizate în beneficiul cetățenilor!”


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol pentru ceilalți participanți, 607 conducători auto. Detalii aici

46 persoane salvate de angajații MAI în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 6.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut