Comunicat de presă

În această dimineață, la nivel național, efectivele Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 16 acțiuni operative și 91 de percheziții domiciliare pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale pe mai multe linii de activitate, și anume criminalitate organizate, criminalitate economică, investigații criminale și în domeniul arme, explozivi și substanțe periculoase.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.831 de evenimente, dintre care 2.760 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 2.071 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea primului-ajutor medical.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 132 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 130 de fapte penale. La nivelul structurilor de poliție din România, au fost sesizate 890 posibile infracțiuni, 24% dintre acestea din oficiu.
Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 114 de persoane și au fost depistate 11 persoane urmărite național sau internațional.
În urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 66 de autori în 58 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 751 de permise de conducere și retrase 286 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat 10.351 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 3,5 milioane de lei.
De asemenea, polițiștii și polițiștii de frontieră au confiscat bunuri în valoare de peste 320.000 de lei.

Miercuri, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 207 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 43 de obiective fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 830 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 285.000 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.177 persoane.
Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 2 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 15 misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 persoane aflate în situații de urgență.
Totodată, polițiștii au intervenit pentru a salva o persoană aflată în situații critice.

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.280 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, dintre care 12 în ultimele 24 de ore. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 87,5%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 16.671 de mijloace de transport și 54.217 persoane, dintre care 8.910 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol pentru ceilalți participanți, 607 conducători auto. Detalii aici

46 persoane salvate de angajații MAI în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 6.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut