Comunicat de pesă

Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, structurile MAI au intervenit la 3.752 de evenimente, 2.415 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.337 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 876 de posibile infracțiuni, peste 15% dintre acestea fiind din oficiu.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 106 persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 62 de autori în 45 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Echipajele de poliție au depistat 20 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 137 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 135 de fapte penale.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 550 de permise de conducere și retrase 266 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.168 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,7 milioane de lei.

În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 207 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 859 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 209.100 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.088) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 73 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 4 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 4 misiuni aero-medicale, fiind salvate 4 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.391 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 84.913 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 499 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 29,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 21.719 de mijloace de transport și 70.108 de persoane, dintre care 7.545 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Percehziție a polițiștilor din Capitală  într-un dosar de furt calificat -  știrea aici

Cercetat pentru trafic de droguri, prins în flagrant delict, vezi știrea aici

Destructurarea unui grup infracțional organizat, trafic de migranți și instigare în forma participației improprii la fals intelectual. Detalii aici

Parteneriat Româno-German în Domeniul Negocierilor Situațiilor de lipsire de libertate, detalii aici

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 138 de autori de infracțiuni, în ultimele 24 de ore. Citește aici

Traficul la frontieră în data de 23 aprilie 2024. Citește aici

În cursul zilei de ieri, pompierii au desfășurat 1.207 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 462 de permise de conducere. Detalii aici

Angajații MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 3.692 de evenimente. Citește aici

Persoane depistate cu substanțe interzise de către un polițist aflat în timpul liber. Detalii aici

Sari la conținut