Comunicat de presă

Miercuri, 30 martie a.c., efectivele Poliției Române efectuează 9 acțiuni operative și 24 de percheziții domiciliare pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale pe mai multe linii de activitate, și anume criminalitate organizată, criminalitate economică și investigații criminale.

În ultimele 24 de ore, structurile  Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.632 de evenimente, dintre care 2.720 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.912 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea primului-ajutor medical.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 128 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 136 de  fapte penale. La nivelul structurilor de poliție din România, au fost sesizate 871 de posibile infracțiuni, 22,8% dintre acestea fiind din oficiu.

Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 86 de persoane și au fost depistate 9 persoane urmărite național sau internațional.

În urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 43 de autori în 36 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 586 de permise de conducere și retrase 276 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au aplicat 8.397 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 2,7 milioane de lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de peste 95.000 de lei.

Luni, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 165 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 25 de obiective fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 629 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 296.000 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.230 de persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 6 persoane, iar polițiștii au salvat o persoană aflată în situație critică. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 13 misiuni aero-medicale, fiind salvate 11 persoane aflate în situații de urgență.

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.328 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, dintre care 6 în ultimele 24 de ore. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 80,3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 16.898 de mijloace de transport și 55.752 de persoane, dintre care 8.261 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol pentru ceilalți participanți, 607 conducători auto. Detalii aici

46 persoane salvate de angajații MAI în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 6.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut