Comunicat de presă

Efectivele Inspectoratului General al Poliției Române efectuează, marți, 17 mai a.c., 9 acțiuni operative și 35 de percheziții domiciliare, în baza mandatelor emise de magistrați, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: criminalitate economică, investigații criminale și combaterea criminalității organizate.

În cursul zilei de ieri, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.940 de evenimente, 2.442 de intervenții fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.518 circumscrise situațiilor de urgență.

Echipajele de poliție și jandarmerie au prins în flagrant 153 autori de infracțiuni care au săvârșit 152 de fapte penale. Totodată, polițiștii au depistat 16 de persoane urmărite național sau internațional.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în ultimele 24 de ore, s-au dispus măsuri preventive pentru 64 de persoane. De asemenea, în urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 36 de autori în 31 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.084 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 2.7 milioane de lei.

Miercuri, la nivelul structurilor de poliție din România, au fost semnalate 929 de posibile infracțiuni, peste 19.4% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind reținute 526 de permise de conducere și retrase 305 de certificate de înmatriculare.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.309 de persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 6 persoane. De asemenea, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 19 misiuni aero-medicale, fiind salvate 18 persoane aflate în situații de urgență.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat, miercuri, 108 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 33 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate, efectivele IGSU au aplicat 427 de sancțiuni contravenționale în valoare de 81.500 de lei.

Un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.349 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 23.358 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 799 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 48.3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 18.352 de mijloace de transport și 72.997 de persoane, dintre care 7.523 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Eroilor, detalii aici 

Percheziții într-un caz de trafic de migranți, detalii aici 

Prin intermediul serviciului de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte, în perioada 03.06.2024-09.06.2024, au fost efectuate programări pentru 25.470 persoane

Polițiștii de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile pentru trecerea frontierei pentru peste 151.400 de persoane. Detalii aici

Pompierii militari au asigurat intervenția la peste 1.800 situații de urgență înregistrate în întreaga țară.

Bărbat reținut pentru 24 de ore. Acesta a fost prins în flagrant delict, la intrarea în țară, cu 17 pistoale, calibru 9 mm și muniție  fără acte de proveniență

23.214 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

125 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, vezi aici știrea

Sari la conținut