Comunicat de presă

Începând cu 30 mai, până pe 1 iunie, Ministerul Afacerilor Interne organizează o serie de evenimente dedicate celor mici, în contextul Zilei Internaționale a Copilului. Activitățile se desfășoară în întreaga țară.

Astfel, pe 31 mai, elevii din Iași se pot duela cu polițiștii într-o competiție de mini-fotbal.

Pe data de 1 Iunie 2022, zi nelucrătoare, Serviciile Publice Comunitare de Pașapoarte vor prelua cereri de eliberare a pașapoartelor exclusiv pentru minori. Aceștia se pot prezenta singuri (în cazul minorilor cu vârsta peste 14 ani, cu declarație din partea părinților autentificată în țară de notarul public, iar în străinătate la misiunile diplomatice sau oficiile consulare) sau însoțiți de părinți (în cazul minorilor cu vârstă mai mică de 14 ani, conform prevederilor legale). Minorii, sau părinții lor, pot depune cererea de eliberare a pașaportului fără a fi nevoie de programare prealabilă. Pașaportul se eliberează în termen de 5 zile lucrătoare.

În București, tot pe data de 1 Iunie, polițiștii, pompierii, jandarmii, polițiștii de frontieră și aviatorii MAI vor fi prezenți, cu motociclete, autospeciale și elicoptere, la evenimentele organizate de Senatul României și de Camera Deputaților, la Palatul Parlamentului.

Primăria Municipiului Oradea organizează Festivalul Copiilor, pe 1 Iunie, unde polițiștii de prevenire bihoreni vor fi prezenți în Cetatea Oradea cu trei ateliere pentru copii, iar în Reșița copiii vor fi așteptați cu jocuri, concursuri cu premii, concursuri de desen și pictură, expoziții de tehnică și mijloace din dotarea MAI, demonstrații, trasee aplicative și lecții de prim-ajutor.

De ziua lor, pe 1 Iunie, 16 copii cu posibilități materiale reduse, din județul Mureș, vor primi cadou din partea polițiștilor o excursie și o vizită la zoo și la cinematograf.

În aceeași dată, polițiștii din județul Olt organizează împreună cu Primăria Municipiului Caracal un concurs de biciclete pentru cei mici.

Micuții pasionați de elicoptere vor avea ocazia să urce la bordul unei aeronave SMURD la Caransebeș, județul Caraș-Severin, iar la Constanța, Poliția de Frontieră pune la dispoziția copiilor dintr-un centru de plasament o navă a Gărzii de Coastă, pentru o plimbare pe mare.

Detalii despre activitățile organizate în fiecare județ pot fi obținute de la inspectoratele județene ale structurilor MAI și de la Instituțiile Prefectului.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Guvernul României a demonstrat o intensificare generală a eforturilor de combatere a traficului de persoane față de anul trecut. Detalii aici

Măsuri de siguranță pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Detalii aici  

Cercetat pentru pornografie infantilă și șantaj. Citește mai mult  

Aici regăsiți rezultatele activităților desfășurate de structurile MAI în minivacanță

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, participă la Conferința Ministerială a Forumului Salzburg. Citește mai mult

Sari la conținut