Comunicat de presă

La 31.05.2022 a avut loc primirea, de către domnul chestor general de poliție Bogdan DESPESCU, secretar de stat, a domnului Andreas HOLZER, directorul Oficiului Federal de Investigații Criminale (Bundeskriminalamt / BK) din Austria.

Oficialul austriac a fost însoțit de către domnul Dieter CSEFAN, șeful Departamentului de combatere a criminalității organizate, respectiv domnul Alois ZÖRWEG, șef Direcție în cadrul BK Austria.

Vizita reprezentantului BK în România oferă un bun prilej pentru consolidarea cooperării polițienești transfrontaliere și a schimbului de bune practici la nivelul structurilor operative române și austriece, în contextul celor mai recente evoluții regionale în materie de securitate la frontiera de est a Uniunii Europene.

În cadrul discuțiilor, cele două părți au agreat reperele cooperării viitoare, cu accent pe combaterea criminalității organizate transfrontaliere, migrației ilegale, traficului de persoane, traficului de arme de foc, criminalității informatice.

Partea austriacă a apreciat în mod deosebit deschiderea MAI pentru continuarea cooperării fructuoase pe linia schimbului de date pentru lupta împotriva amenințărilor la adresa securității.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

 


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

25.628  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

192 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

835 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut