Comunicat de Presă

Structurile Poliției Române desfășoară, astăzi, 6 septembrie a.c., 6 acțiuni operative și 38 de percheziții în cadrul unor dosare penale referitoare la combaterea criminalității organizate, criminalitate economică, investigații criminale și arme, explozivi și substanțe periculoase.

Într-unul dintre dosare, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița pun în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară, dintre care 6 în județul Dâmbovița, 9 în municipiul București, unul în județul Ilfov și unul în județul Olt, în cazul mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat.

Prejudiciul, în cauză, este de peste 3,5 milioane de lei.

Conform procedurilor, toate activitățile din această dimineață sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la unitățile de Parchet competente.

Totodată, în ultimele 24 de ore, angajații MAI au intervenit la 4.156 de evenimente, 2.811 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.345 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 872 de posibile infracțiuni, peste 20% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 180 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 169 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 16 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 35 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 22 de autori în 19 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 494 de permise de conducere și retrase 279 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 6.693 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,3 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 73 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 284 de sancțiuni contravenționale în valoare de 82.000 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.177) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 35 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare. Au fost emise 2 mesaje de avertizare „RO-ALERT” a populației în situații de urgență.
Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 7 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 22 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 20 de persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.381 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 62.838 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 588 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 37,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 25.443 de mijloace de transport și 105.150 de persoane, dintre care 10.292 de cetățeni ucraineni.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

În ultimele două zile, 16 străini împotriva cărora au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României au fost îndepărtați sub escortă de polițiștii de imigrări . Citește aici 

Cooperare polițienească cu autoritățile belgiene, într-un caz de furt calificat și tăinuire. Vezi aici

Au fost eliberate 3.307 permise de conducere și au fost înmatriculate 7.729 de vehicule

Piloții Inspectoratului General de Aviație au fost salvat 16 persoane

Salvatorii au desfășurat 1.308 misiuni pentru acordarea asistenței medicale

Au fost depistate 18 persoane urmărite național sau internațional

21 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Siguranța cetățenilor crescută: 157 de autori de infracțiuni au fost prinși în flagrant. Citește aici

Pompierii salvatori au gestionat aproximativ 1.600 de solicitări primite din partea populației. Detalii aici

Sari la conținut