Comunicat de presă

În această dimineață, structurile Poliției Române desfășoară 11 acțiuni operative și 37 de percheziții în dosare penale din domeniile combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice și investigații criminale.

Într-unul dintre dosare, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu pun în executare 8 mandate de percheziție domiciliară, în județul Giurgiu, la locuințele mai multor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

Principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore, au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Efectivele MAI au intervenit la 3.675 de evenimente, 2.368 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.307 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 775 de posibile infracțiuni, peste 18% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 119 autori de infracțiuni, care au săvârșit 115 fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 12 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 54 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 42 autori în 40 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 588 de permise de conducere și retrase 260 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.772 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,7 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 136 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 575 de sancțiuni contravenționale în valoare de 210.000 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.098) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 37 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare.

Au fost emise 10 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 8 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 19 misiuni aero-medicale, fiind salvate 17 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.372 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 62.838 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 484 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 37,1%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.301 mijloace de transport și 77.448 de persoane, dintre care 9.675 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Direcția Generală Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne, 19 ani de activitate. Detalii aici

Percheziții la persoane cercetate pentru infracțiuni economico-financiare. Citește mai mult

Peste 70.000 țigarete descoperite de polițiștii de frontieră români și bulgari în trei mijloace de transport, în PTF Calafat Vidin

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 499 de conducători auto.Detalii aici

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 154 de autori de infracțiuni. Detalii aici

Peste 29.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Citiți mai mult

Percheziții într-un caz de spălarea banilor. Detalii aici

Sari la conținut