Comunicat de presă

Structurile Poliției Române organizează, vineri, 9 septembrie a.c., 3 acțiuni operative, în cadrul cărora au loc 11 percheziții în dosare penale din domeniile investigații criminale, combaterea criminalității organizate și investigarea criminalității economice.

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Efectivele MAI au intervenit la 4.265 de evenimente, 2.919 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.346 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 848 de posibile infracțiuni, peste 16% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii aflați în executarea atribuțiilor de serviciu au prins în flagrant 149 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 144 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 19 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 71 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 31 de autori în 26 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 596 de permise de conducere și retrase 265 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii și jandarmii au constatat 8.212 contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,6 milioane de lei.

Joi, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 146 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 537 de sancțiuni contravenționale în valoare de 154.000 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.138) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 39 pentru stingerea de incendii și 4 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 9 persoane.

În ultimele 24 de ore au fost emise 17 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

De asemenea, polițiștii au salvat o persoană cu intenții suicidale.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 14 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, 2 cetățeni ucraineni au depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.384 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 64.265 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 420 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 33.6%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.288 de mijloace de transport și 90.141 de persoane, dintre care 10.562 de cetățeni ucraineni.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte articole:
Sari la conținut