Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Efectivele MAI au intervenit la 3.968 de evenimente, 2.699 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.269 circumscrise situațiilor de urgență.

În cursul zilei de ieri, la nivelul unităților de poliție au fost semnalate 766 de posibile infracțiuni, peste 22% dintre acestea fiind din oficiu.

Pe parcursul executării misiunilor, echipajele de poliție și jandarmerie au prins în flagrant 159 de autori de infracțiuni care au săvârșit 174 de fapte penale.

Ieri, 7 persoane urmărite național sau internațional au fost depistate de polițiști.

De asemenea, polițiștii au dispus, în ultimele 24 de ore, măsuri preventive pentru 34 de persoane. În urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 12 autori în 8 dosare penale cu AN, aflate în lucru.

Polițiștii rutieri, care au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind reținute 774 permise de conducere și retrase 259 de certificate de înmatriculare pentru abaterile constatate.

Sâmbătă, polițiștii și jandarmii aflați în executarea atribuțiilor de serviciu au constatat 9.827 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3.6 milioane de lei.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat, în cursul zilei de ieri, 22 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 77 de sancțiuni contravenționale în valoare de 41.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.070) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 54 pentru stingerea de incendii și 2 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 2 persoane.

În ultimele 24 de ore au fost emise 3 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 25 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 22 de persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.387 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 70.625 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 77 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 31,3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 24.467 mijloace de transport și 94.482 persoane, dintre care 10.385 de cetățeni ucraineni.

 


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Guvernul României a demonstrat o intensificare generală a eforturilor de combatere a traficului de persoane față de anul trecut. Detalii aici

Măsuri de siguranță pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Detalii aici  

Cercetat pentru pornografie infantilă și șantaj. Citește mai mult  

Aici regăsiți rezultatele activităților desfășurate de structurile MAI în minivacanță

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, participă la Conferința Ministerială a Forumului Salzburg. Citește mai mult

Sari la conținut