Ministerul Afacerilor Interne susține inovația la PatriotFest

Ediția 2022 a PatriotFest – concursul național de inovare dedicat proiectelor din domeniul securității și apărării naționale – cu aplicabilitate în mediul public și privat, este deschisă înscrierilor.

Evenimentul se adresează propunerilor inovatorilor români, dar și firmelor românești, în vederea dezvoltării unor soluții și sisteme tehnologice care pot contribui la menținerea securității naționale.

PatriotFest se desfășoară în perioada iulie – noiembrie 2022, iar opțiunile pe care le oferă inovatorilor sunt reprezentate de două tematici prestabilite (sisteme autonome și inteligență artificială) și o tematică generală (inovare pentru securitate):

Tematica Sisteme autonome vizează aspectele de creștere a performanței sistemelor autonome, indiferent de natura lor (terestre, navale, aeriene) și include, fără a se limita la acestea, următoarele secțiuni: Performanțe de autonomie/mobilitate, Autonomie vs. Inteligență, Siguranță în exploatare/utilizare, Interfața cu omul, Siguranța și securitatea canalelor de comunicație și Capabilități operaționale.

Inteligența artificială este noua frontieră pe care tehnologiile emergente trebuie să o îmbrățișeze, într-un context global și profund interconectat. Cantitatea de date existente necesită identificarea de soluții de organizare, procesare și recunoaștere a acestora în diverse domenii precum sunt realitatea extinsă, procesarea limbajului natural, fuziunea și analiza datelor, detectarea anomaliilor sau a stărilor medicale, amenințările cyber.

Inovarea pentru securitate vizează un spectru larg, în completarea celorlalte categorii de concurs și continuă tradiția PatriotFest de accelerator de performanță pe întreg mediul tehnologic. Tematica oferă românilor care participă cu prototipuri funcționale, nu doar cu idei, recunoașterea creativității lor, dar și apartenența la o comunitate extrem de activă de experți, omologi în domeniul științific și antreprenori care să-i ajute mai departe.

Evenimentul, ajuns la cea de-a cincea ediție, este organizat de Asociația New Strategy Center cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Telecomunicații Speciale și Serviciului de Protecție și Pază.

Detalii și înscrieri la https://www.patriotfest.ro/.


Alte articole:
Sari la conținut