Misiuni ale structurilor MAI, în ultima săptămână

Peste 22.000 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și alți angajați ai MAI au fost angrenați, zilnic, în misiuni de menținere a ordinii publice, combatere a activităților antisociale și pentru intervenții în situații de urgență, în ultima săptămână.

Poliția a organizat, la nivel național, peste 1400 de acțiuni ordonate în urma cărora au fost prinși în flagrant 918 autori de infracțiuni. De asemenea, au fost constatate 62.469 de contravenții și aplicate amenzi în valoare de 22.048.068 lei.

În perioada menționată au fost sesizate prin numărul unic de urgență 112 peste 14.000 de incidente ce țin de ordine publică, 99% dintre acestea fiind gestionate de poliție și restul de jandarmerie.

Pe linie rutieră au fost organizate peste 800 misiuni de patrulare și s-a acționat cu peste 304 dispozitive radar.

În acțiunile desfășurate au fost reținute 4.421 permise de conducere și 1.243 certificate de înmatriculare.

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii judiciari au fost identificați 384 autori în dosarele penale aflate în evidență cu autori necunoscuți.

Jandarmeria a asigurat măsurile de ordine publică la 226 manifestări, nefiind înregistrate incidente pe timpul desfășurării misiunilor.

De asemenea, efectivele de jandarmerie au fost angrenate în executarea altor tipuri de misiuni din competență, constând în prevenirea faptelor antisociale, punerea în executare a mandatelor de aducere, cercetare și documentare.

În urma acestor misiuni au fost constatate 126 de infracțiuni și prinși în flagrant 135 autori de infracțiuni.

Pentru supravegherea, monitorizarea și controlul frontierei de stat, în cele 65 de puncte de trecere a frontierei au acționat în medie zilnică 1.376 polițiști de frontieră, iar în cele 81 de sectoare au acționat, în medie zilnică, 2.996 polițiști de frontieră cu 1.059 mijloace de mobilitate.

Polițiștii de frontieră au reținut în vederea confiscării bunuri în valoare de 1.268.038 lei, nu au permis intrarea în țară a 136 cetățeni străini și ieșirea din România unui număr de 92 cetățeni din diferite motive legale. De asemenea, au fost depistați 90 migranţi ilegali.

În perioada 30 ianuarie – 5 februarie au fost înregistrate peste 11.200 situații de urgență care au necesitat intervenția pompierilor și paramedicilor.

În perioada menționată, angajații IGSU au efectuat 556 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au identificat 48 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.  Au fost aplicate 1.803 sancțiuni contravenționale, în valoare de 685.205 lei.

Ca urmare a activităților procedurale desfășurate de ofițerii Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorilor de caz, în perioada de referință au fost înregistrate 2 activități de prindere în flagrant, în urma cărora față de 2 persoane s-au dispus cercetări, sub măsura controlului judiciar și măsura arestului la domiciliu, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Inspectoratul General de Aviație a executat, cu 9 aeronave, 66 de misiuni aeriene.

Ofițerii și agenții Inspectoratului General pentru Imigrări au efectuat 41 de acțiuni cu forțe sporite în urma cărora au fost depistați 44 de cetățeni străini cu ședere ilegală în România.

Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date a soluționat 41.284 de cereri de eliberare a documentelor de identitate.

La nivelul Direcției Regim Permise și Înmatriculări a Vehiculelor au fost emise aproximativ 23.000 de permise de conducere și peste 33.000 certificate de înmatriculare.

Direcția Generală de Pașapoarte a emis peste 38.000 de pașapoarte, dintre care peste 34.843 pașapoarte simple electronice și peste 3.000 pașapoarte simple temporare.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut