Precizare

Având în vedere informațiile vehiculate în articolul publicației Newsweek, din data de 25.10.2019, Ministerul de Interne i-a dublat salariul lui Raed Arafat. În 2019, l-a trecut la secret”, facem următoarele precizări:

Pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, la secțiunea Conducere, declarația de avere a domnului secretar de stat, Raed Arafat, se regăsește în integralitate, iar toate cifrele aferente salariului câștigat în 2018 sunt publice.

Pentru clarificare, atașăm captură foto în care se poate observa, că declarația de avere postată pe site-urile Agenției Naționale de Integritate și Ministerului Afacerilor Interne, este aceeași.

În ceea ce privește afirmația conform căreia, salariul domnului Arafat s-ar fi dublat în perioada 2015-2018, precizăm că potrivit legislației cadru aplicabilă în anii 2015-2019, indemnizația lunară pentru persoanele care ocupă funcții de demnitate publică este unica formă de remunerare a activității funcției, fiind stabilită în mod similar la nivelul sistemului bugetar pentru toate persoanele respective, fără diferențiere.

Menționăm că, începând cu luna iulie 2017, potrivit art.7 lit. d), art. 13 alin. (1), art 38. alin. (2) lit. c) și alin. (3) lit. f), din Legea-cadru nr. 153/2017, aceste indemnizații se determină prin înmulțirea coeficienților din anexa nr. IX cu salariul  de bază minim brut pe țară garantat în plată în vigoare, fără a exista posibilitatea legală de a stabili alte indemnizații pentru funcțiile de demnitate publică contrar acestor prevederi.

Astfel că, majorarea salarială a domnului secretar de stat, Raed Arafat, s-a realizat în urma aplicării prevederilor legale și nu a voinței Ministerului Afacerilor Interne.

 

 


Alte articole:
Sari la conținut