OPERAȚIUNE A POLIȚIEI ROMÂNE ȘI D.I.I.C.O.T., ÎMPOTRIVA CRIMINALITĂȚII ORGANIZATE

În urma celor 232 de percheziții domiciliare efectuate ieri, 3 aprilie, de către polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai structurilor teritoriale de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Jandarmeriei Române, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 3,2 kilograme de droguri și 218 doze de droguri.

De asemenea, au fost mai fost descoperite și ridicate 148 de telefoane mobile, 30 de cartele SIM, 10 laptopuri, 3 tablete, 11 carduri bancare, 109 medii de stocare a datelor informatice, ⁠3 arme neletale, precum și ⁠alte bunuri și înscrisuri cu valoare probatorie.

Au fost desfășurate 15 acțiuni pe linia combaterii exploatării sexuale a minorilor (pornografie infantilă și trafic de minori), fiind salvate 9 victime minore, reușindu-se astfel stoparea abuzurilor la care minori au fost supuși, unii chiar de persoanele din anturajul victimelor.

Totodată, în urma acțiunilor desfășurate ieri, a fost instituit sechestrul asigurător asupra a două imobile și a 4 autoturisme.

Astfel, au fost emise 91 de ordonanțe de reținere, pentru 24 de ore și 9 ordonanțe de instituire a măsurii controlului judiciar.

Reamintim că, la data de 3 aprilie, în cadrul unei ample operațiuni, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai structurilor teritoriale de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Jandarmeriei Române, au efectuat peste 40 de acțiuni operative, pentru probarea activității infracționale și destructurarea grupurilor infracționale specializate în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, trafic de droguri și criminalitate informatică.

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, polițiștii, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au pus în executare peste 230 de mandate de percheziție domiciliară și 223 de mandate de aducere.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din Poliția Română și de sprijinul serviciilor pentru acțiuni speciale, din cadrul inspectoratelor de poliție județene.

Totodată, în cadrul acțiunilor, alături de polițişti participă și jandarmi din cadrul grupărilor mobile de jandarmi și inspectoratelor de jandarmi județene.

Acțiunea a făcut parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul Poliției Române și D.I.I.C.O.T., începând cu anul 2018 și au relevat preocuparea structurilor specializate în combaterea criminalității organizate de a investiga în mod constant activitatea infracțională a grupurilor criminale organizate, care activează pe teritoriul național sau având componentă transnațională, dar și alte fapte grave, asociate criminalității organizate.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

34 de cetăţeni străini, opriţi la frontiera cu Ungaria

Efecte înregistrate la nivel național în intervalul 15.09.2024, ora 07.00 – 16.09.2024, ora 08.00. Detalii aici

334 de persoane salvate de angajații MAI, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut